Till Riksförbundet
Gå till distrikt
Bakgrundsbild

Oppmanna Vånga bygdegårdsförening är en ideell förening.

Huvudbild

Oppmanna Vånga Bygdegårdsförening bildades 1952 och har sedan 1954 haft som uppgift att driva och förvalta Arkelstorps Brunn, dess byggnader och verksamhet. Uppgiften har under stundom varit besvärlig. Idogt arbete och målvetenhet har präglat föreningen i syfte att bevara denna historiska plats till kommande generationer.

31 jan 1952 Bildas Oppmanna Vånga Bygdegårdsförening. Styrelsen bestod av Torsten Nilsson, Alf Ekdahl, Olle Olsson, Bertil Persson, Zerni Andersson, Evert Björk, Sixten Nilsson.

17 nov 1953 Badhusbyggnaden inköptes för en köpesumma av 5000 kr. Upprättat köpeavtal godkändes efter omröstning. Säljare: Arkelstorps Brunns Fastighetsförening

1 jan 1954 Tillträde till Brunnen

Information om Arkelstorps Brunn